Feriepenge
czesc... ja tez w tamtym roku pracowala w MD i sprawdzilam czy mi wplacili na to to konto ogolne i jednak tak... wiec na pewno dostaniesz pieniazki w maju:) albo mozesz wejsc na stronke http://www.atp.dk lub ww.feriekonto.dk i tam sie zalogowac jak juz to zrobisz to tam masz wyszczegolnione kwoty wplacone na konto i przez jakich pracodawcow... ja na liscie mam wplate od MD:) ps. jesli nie masz pinu to ci wysla w ciagu 2-3dni:) POZDRAWIAM
Re: feriepenge w Morgen Distribution
Czesc Dzieki wam obydwum za super odpowiedz.
Mam pytanie jak loguje sie na stronie http://www.atp.dk to w pierwszej rubryce musze wpisac swoj CPR a w drugiej ''Adgangskode'' co to oznaczy i co mam tam wpisac? Prosze o odpowiedz

Re: feriepenge
Ja też w sprawie feriepenge. Chciałbym otrzymać feriepenge na moje konto w Polsce, mam czas do kwietnia 2009 roku...tyle, że wyjeżdżając z Danii (gdzie w 2007 roku pracowałem), zapomniałem się wymeldować. Z informacji która udzieliła mi firma pośrednicząca(o dość wątpliwej reputacji), która mnie zatrudniała, wynika, że jeśli wymelduje się w Odense Kommune to wiadomość o moim wymeldowaniu zostanie automatycznie przesłana do FerieKonto, które po wysłaniu przeze mnie e-maila z CPR-em i danymi, prześle odpowiednią kwotę do Polski. Problem w tym, że kiedy dźwonię do Odense Kommune, to nie mogę się z nimi dogadać po angielsku (każdy odpowiada że nie bardzo zna angielski), a kiedy wysłałem maila z prośbą o wymeldowanie, dostałem odpowiedź w języku duńskim o treści:
"Tak for din henvendelse, som vi vil behandle hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Odense Kommune
BorgerServiceCenter
Tlf. 65518000
Har du prøvet vores selvbetjeningsløsninger på
http://www.odense.dk/borgerservice?
Serdecznie proszę o przetłumaczenie tej treści...czy to znaczy, że Odense Kommune mnie wymeldowało za sprawą maila z danymi, czy oznacza coś zupełnie innego, czy może jest to mail wysyłany automatycznie? Wiem, że możnaby to było tłumaczyć ze słownikiem, ale nie chcę ryzykować...sprawa ważna, a duński skomplikowany... Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Wszystkich rodaków.
"Tak for din henvendelse, som vi vil behandle hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Odense Kommune
BorgerServiceCenter
Tlf. 65518000
Har du prøvet vores selvbetjeningsløsninger på
http://www.odense.dk/borgerservice?
Serdecznie proszę o przetłumaczenie tej treści...czy to znaczy, że Odense Kommune mnie wymeldowało za sprawą maila z danymi, czy oznacza coś zupełnie innego, czy może jest to mail wysyłany automatycznie? Wiem, że możnaby to było tłumaczyć ze słownikiem, ale nie chcę ryzykować...sprawa ważna, a duński skomplikowany... Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Wszystkich rodaków.
-
jest to mail wysylany automatycznie... dziekuja za maila i postaraja sie odpowiedziec jak najszybciej
bez podpisu...
Re: feriepenge w Morgen Distribution
to jak juz masz to okienko gdzie musisz wpisac swoj CPR i na dole Adgangskode. to jeszcze nizej masz Ny bruger? to nacisnij Bestil adgangskode... i tam musisz wpisac swoj Cpr i tak w ciagu 2-3dni przesla ci kod na twoj adres zameldowania i wtedy bedzisz mog sie zalogowac 

Witam, mam pytanie. pracowałam w Danii przez cały 2008 rok.,chciałam sobie sprawdzić ile mam już pieniedzy na moim feriekonto i zalogowałam sie na stronie atp. jednak tam pisze że nie posiadam żadnych pienbiedzy na feiekjonto ?? bardzo mnie to zdziwiło, bo mój chłopk ma tą sama sytuacje , . nie wiem co mam o tym myślec...dodam,że na kwitkach z wypłat mam pozycje feriepenge ( bedzie w sumie ok 25 000 kr ) , i poracowałam w 2 różnych firmach 

feriepenge
mam pytanie czy może ktoś sie orientuje czy już teraz moge wypłacic feriepenge za 2008 rok i jakie warunki musze spelniać????
O ile pracujesz to pieniazki za 2008 naleza Ci sie po 1 maja 2009.
teraz aktualnie nie pracuje czy w zwiazku z tym moge teraz je wyplacic. czy musze jakos to udokumentowac?
Pieniadze mozesz dostac tylko w przypadku opuszczenia kraju i wymeldowaniu sie ze skatu.